İZMİR / TORBALI - ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TOLGA SAĞLAM KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

GENÇ AHİLER ÜRETİYOR (Kazancı İyiliğe Dönüştüren Proje)

İlimizde planlanan "Genç Ahiler Projesi" 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı döneminde pilot okul olan Torbalı Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde uygulanmaya başlandı. Genç Ahiler Projesi liseli gençlerimizin girişimcilik ve sosyal sorumluluk becerilerini arttırmak amacıyla tasarlanmış bir sosyal girişimcilik eğitimi projesidir. Proje kapsamında  gönüllü öğrencilerimiz bir araya gelerek "Marifetli Eller" sloganıyla doğal olarak ürettikleri reçel ve makarna çeşitlerinin satışını yapacakları sanal bir işletme kurdular. Bu işletme ürünlerin satışından elde ettikleri kârın önemli bir kısmını, yine girişimci öğrencilerin tespit ettikleri ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak için kullanacaklardır.Hayata geçirdikleri işletmenin elde ettiği kazançla topluma fayda sağlamayı amaçlayan sosyal girişimci lise öğrencileri, ticaret ahlakının kültürel aktarımına katkı sağlayıp proje kapsamında bu faaliyetler yoluyla ticari ve kültürel alandaki bilgi ve becerilerini arttıracaklardır.

Proje "kazancı amaç olarak değil, topluma hizmette bir araç olarak gören"   gönüllü lise öğrencilerimiz girişimcilik becerilerini keşfedip arttırırken, elde ettikleri kazancı toplumun faydası için kullanma erdemini kazanmaları amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda hijyen kurallarına uyularak yapılan ürünler okulumuzda satışa çıkarılmıştır.

08-03-202208-03-202208-03-202208-03-202208-03-2022

Yayın: 08.03.2022 - Güncelleme: 08.03.2022 20:44 - Görüntülenme: 184